Nöjesdansakuten Tider för privatlektioner
Privatlektioner - startsidan
Specialsida för bröllopsvals
Om dansskolan och danserna
English text

 Boka privatlektioner i dans

     
                              Boka en eller flera danslektioner

Bokning av danslektioner sker via e-post till danslärare Marika Lagervall.
Har du frågor som du inte fått svar på via de här webbsidorna? Skriv (eller ring) och fråga, se sidan med kontaktuppgifter. Det händer tyvärr att frågor via e-post hamnar i spammappen. Har du inte fått svar från mig inom ett dygn, skriv gärna ett sms, skriv till min privata e-postadress eller ring, också så att jag inte missar er.

Vid bokning vill jag gärna veta när ni vill ha lektionerna, om ni har tillgång till egen plats vi kan träna på (eller vill komma till mig), vilken dans ni vill lära er, om ni har någon musik ni redan har bestämt er för och om ni har några särskilda önskemål för lektionerna. Inför första lektionen vill jag också ha bådas namn och ett telefonnummer så jag kan nå er om något problem skulle uppstå precis före lektionen. Det går absolut bra att ställa frågor innan ni bestämmer er för om ni vill boka en lektion.Villkor och ångerrätt

När ni har bokat en lektion har ni rätt att ångra er eller avboka av annat skäl när som helst fram till lektionens början (läs mer om ångerrätt här). Lektionerna betalas alltid i efterhand och det utgår ingen avgift för sen avbokning. Om jag har hunnit påbörja en resa till lektionslokalen innan ni avbokar kan det dock bli aktuellt med reseersättning motsvarande en biljett med kollektivtrafiken.

Om ni hyr en lokal för lektionen så står ni för alla omkostnader och arrangemang kring lokalen, även om ni avbokar lektionen sent. Om däremot jag blir tvungen att avboka lektionen med så kort varsel att lokalen inte går att omboka står jag för lokalavgiften mot faktura/kvittens från de personer eller det företag ni har hyrt lokalen av. Vilka villkor som gäller för lokalen behöver jag veta så snart bokningen är klar och jag behöver godkänna att det är en rimlig kostnad.

Skulle ni vara missnöjda med lektionen är det bara att ni säger till så får vi diskutera en lämplig lösning. För att undvika sådana situationer är det bra om ni tänker igenom i förväg vad ni vill ha ut av lektionen och hur höga ambitioner ni har med dansen. Jag diskuterar gärna med er hur vi ska lägga upp lektionen på bästa sätt för att ni ska bli nöjda och vi kan ändra i planeringen under lektionens gång om ni har önskemål.

Dansskolan heter Nöjesdansakuten och har F-skattesedel.

Behandling av personuppgifter

När ni bokar en danslektion ger ni samtidigt dansskolan lov att behandla de personuppgifter som är nödvändiga för ändramålet. Dessa är era namn, e-postadress och telefonnummer till en av er, samt om lektionen äger rum hemma hos er även er adress vid dagen för lektionen. Dessa personuppgifter behövs för att kunna genomföra lektionen och sparas av administrativa skäl tills nästa årsbokslut är klart och godkänt. De enda utskick till er som skulle kunna förekomma efter själva danslektionen eller -lektionerna handlar om frågor som kan behövas för bokföringen. Inga andra utskick görs och efter att årsbokslutet är klart raderas uppgifterna. Inga uppgifter lämnas över till någon annan så ni behöver inte vara oroliga att era e-postadresser ska hamna i fel händer efter en lektion hos mig.Priser

Privatlektion för ett par:
- 500 kr för 2 timmar,
- 400 kr för en och en halv timme och
- 300 kr för en timme.

För två par som samsas blir det:
- 700 kr för 2 timmar (350 kr/par),
- 500 kr för en och en halv timme och
- 400 kr för en timme för alla fyra.

Numera ger jag inga lektioner för större grupper. Skulle ni vilja ta fler än tre lektioner får ni rabatt på den fjärde. Hör av er till mig innan och fråga i så fall.
Hör av er för priser vid större grupper och andra tidsintervall.

I priset ingår även lite tid för att sätta igång musiken, skobyte och ev. undanflyttning av möbler om vi är i en hyrd lokal.
Notera att jag endast undantagsvis tar större grupper än 2-3 par och att jag inte heller undervisar ensamma.
Betalning sker i första hand via faktura, swish eller banköverföring, enligt överenskommelse innan.


Lokal

Tyvärr har jag inte tillgång till någon riktig danslokal. De alternativ som finns är:

- Ni kan komma hem till mig. Det är inte jättestort, men brukar funka bra, särskilt för att öva in grunderna Jag bor ca 900 meter från Frölunda torg i Göteborg. Närmaste hållplatser är Frölunda torg och Positivgatan och det finns gratis besöksparkering här och där längs gatan.

- Jag kommer till er eller till en lokal ni ordnar. Om det är långt att åka för mig begär jag resetillägg på priset, samt även ett extra tillägg om det är väldigt lång restid. Om ni är osäkra på om utrymmet räcker så kan en enkel tumregel vara att 8-10 kvadratmeter räcker till grunderna i enkel vals till långsam musik, och ju snabbare musik (och ju mer avancerad dans) ni vill ha desto större yta behöver ni.Resetillägg (om jag kommer till er)

- Reseersättning för biljett med kollektivtrafiken tillkommer i de fall det är längre än ca 3 km från hemmet vid Frölunda torg, även i de fall då jag tar bilen i stället för att åka kollektivt.

- Extra ersättning för restiden tillkommer om ni bor så att det blir väldigt lång restid. För en restid som sammanlagt överstiger en och en halv timme från dörr till dörr (med cykel, kollektivtrafik och ev. anslutande promenader), t.ex. till Lerum eller Landvetter tar jag 200 kr extra. För en restid som överstiger två timmar tar jag 300 kr extra. Jag bokar dock endast undantagsvis in lektioner med en sammanlagd restid på över två timmar eftersom restiden då blir längre än lektionstiden och det blir orimligt länge och även dyrt för er.


Bokningsbara tider

De tider som brukar fungera bäst för lektioner är på vardagar från kl. 18 och framåt och ibland även på helgerna. Det brukar gå att hitta en lösning om ni hör av er i god tid innan lektionen.Om ni är sent ute

Ska ni gifta er och hinner ni inte ta en lektion före bröllopet? Ni kan absolut träna in lite grundläggande vals själva. På sidan Lär dig själv har jag samlat både instruktioner i "vals for dummies", videoklipp med instruktioner och länkar till musiktips och goda råd kring dansen. Det ni kan lära er från mina sidor kanske inte blir lika snyggt som efter en riktig lektion, men det räcker för att ta er runt golvet om ni är nöjda med det och det är alldeles gratis.

Om det skulle vara så att jag inte hinner eller är fullbokad så kolla gärna också med andra dansskolor! De flesta ger privatlektioner i vals även om de inte uttryckligen skriver det på sina webbsidor! Sök t.ex. efter Sinclairs, Magic, Lazars och Mölndals dansskola. En del av dessa ger även intensivkurser i bröllopsvals då och då, särskilt under sommarhalvåret.


Vilka danser kan ni ta lektioner i?

De mest efterfrågade danserna jag undervisar i är wienervals/gammalvals, foxtrot och bugg. De flesta av mina danselever ska antingen gifta sig själva eller gå på någon annans bröllop. En eller flera privatlektioner kan rekommenderas även om man bara vill kunna gå ut och dansa socialt i olika sammanhang, eller vill få lite bättre självförtroende för att gå en danskurs. Observera dock att jag inte ger lektioner till ensamma utan endast till par eller grupper.

Antalet lektioner ni behöver för att bemästra dansen är ungefär samma för alla dessa fall och beror mer på hur bra ni vill bli och hur mycket ni kan träna själva än på dansens svårighetsgrad. För att bara ta sig ett varv runt golvet brukar en lektion räcka och sedan får man bygga på det beroende på vad man vill göra med dansen.

Vill ni dansa foxtrot på bröllopet och vill träna själva så finns det lite tips om både dans och musik här.

Skulle ni vilja lära er någon annan dans så lär jag även ut grunderna i t.ex. cha cha, rumba och schottis, se även listan över vilka danser jag lär ut. Vill du veta mer om dessa danser kan du hitta information, videoklipp och musiktips genom att följa länkarna.
Hör av er så diskuterar vi om och hur jag kan hjälpa er!Övrigt

Förbered er gärna inför första lektionen genom att läsa på om privatlektioner och vad man bör tänka på inför första lektionen. Läs gärna på mer om vals och musiktips på valser på specialsidan för bröllopsvals och läs mer om andra danser här.Denna sida är en del av Nöjesdansakuten.
 © Nöjesdansakuten, webmaster, sidan omgjord 100703, 160115, 180106 och senast uppdaterad 240116.