Rubrik
In English! 
Välkommen

Vad är Nöjesdansakuten Vad är Nöjesdansakuten? Vem håller i undervisningen Vem håller i dansundervisningen? Dansbakgrund?  Dansbakgrund? Vilka danser? Vilka danser? Frågor? Frågor? 


Vad är Nöjesdansakuten?

N
öjesdansakuten är en liten dansskola i Göteborg som ger kurser och privatlektioner i olika typer av pardans. Fokus ligger på att göra dansen lättare och roligare med hjälp av grundläggande dansteknik och dansgolvsetikett och på att även den som har svårt för sig ska kunna komma igång med lite dans. I första hand lär du dig att dansa socialt och att klara dig runt golvet i de flesta sammanhang. För den som vill gå vidare och lära sig mer tipsar jag gärna om bra dansskolor.

Här kan du lära dig både både moderna danser som bugg, foxtrot, vals och cha cha, och gammaldanser som schottis, polka och hambo. Mest efterfrågan är det på lektioner i olika sorters vals, bugg och foxtrot och det är i dem jag också har mest erfarenhet. Du kan hitta en lista över de danser jag undervisar i här. Notera att jag inte ger lektioner till ensamma personer utan bara till par eller grupper.

Dansskolan har F-skattesedel.
  
Undervisning
Vem håller i dansundervisningen?

Nöjesdansakuten drivs av mig, Marika Lagervall. Jag har dansat i många år och bl.a. tävlat lite i moderna danser samt varit med i en folkdansförening i 16 år. Efter enstaka lektioner började jag undervisa mer regelbundet för Chalmers danssällskap från 2004 och framåt. 2007 startade jag Nöjesdansakuten och höll sedan i Chalmers danssällskaps alla längre danskurser fram till våren 2012. Därefter har jag trappat ner och fokuserat på privatlektioner och lektioner för mindre sällskap, t.ex. möhippor, brudpar med följe, födelsedagskalas m.m.

Mina meriter i korthet: hjälplärare på Fysikens kurser i baldans och latin ht 2001 och vt 2002, danslärare på Stadsmuseet i samband med Kulturnatta 2003 och en lång rad korta och långa kurser på Chalmers för Chalmers danssällskap 2003-2012, bl.a. i baldanser, bugg och gammaldans. Under våren 2008 höll jag även kurser i samarbete med DK Woodpecker. Därutöver har jag gett över 180 lektioner i bröllopsvals under tiden 2006-2014.


Dansbakgrund?

Sedan jag flyttade till Göteborg 1992 har jag gått på de flesta av stans dansskolor och dansat det mesta. Vissa danser har jag hållit på med väldigt mycket, t.ex. modern vals, gammaldans och bugg, och andra betydligt mindre, t.ex. lindy hop, line dance och salsa. Under 2004-2005 tävlade jag i modern vals och cha cha på E-nivå i dåvarande tävlingssystemet och under 2006-2008 tävlade jag i modern vals, quickstep och slowfox på C-nivå, samt 2011-2012 på tvådansnivå i modern vals och quickstep. Hann med en tävling i bugg också 2005. Under de två första perioderna tillhörde jag GDSK på nuvarande Sinclairs (tidigare Din Dansskola) i Västra Frölunda och den sista hörde jag till Magic. Jag var också med i Göteborgs National Dans Sällskap 1995-2011 och var aktiv i Chalmers Danssällskap 2001-2011 (med viss verksamhet in på 2012). 


Vilka danser?

  • Danser jag kan lära ut mer än grunderna i (mer än ca 3 lektioner): wienervals, modern vals, bugg, foxtrot
  • Danser jag kan lära ut grunderna så pass att det räcker gott för socialt dansande (1-5 lektioner): de ovan plus cha cha, rumba, internationell tango (inte argentinsk eller finsk tango), och quickstep
  • Danser jag kan lära ut grunderna i eller som man enkelt lär sig i sin helhet på 1-2 lektioner: gammalvals, schottis, snoa, polka, hambo, enklare folkdanser och gillesdanser. Tidigare har jag även tagit med line dance, men nu är det så länge sedan jag dansade eller undervisade i det att jag hellre hänvisar till line dance-klubbarna som gör det bättre.  
  • Jag undervisar inte i salsa, argentinsk (inte heller finsk) tango, line dance, square dance, kizomba, merengue, bachata, lindy hop, boogie-woogie m.fl.


Frågor?

Om du har några frågor om mina danskunskaper, danserna, danslektioner i allmänhet eller liknande är du välkommen att höra av dig. Kontaktuppgifter finns under rubriken Kontakt. Se även mer information under de övriga rubrikerna i menyn.

   © Nöjesdansakuten, webmaster
Senast uppdaterad 150204