minimoln
Startsidan
Nöjesdansakuten

 


Välkommen till Marikas hemsida!
Jag!

Hej!                 

                

Mitt namn är Marika Lagervall och jag är född och uppvuxen i Habo (närmare bestämt på Lindhult) utanför Jönköping, men sedan hösten 1992 bosatt i Göteborg. Nedan följer en liten presentation av mig, mina intressen och vad jag gör. En del av länkarna går till andra av mina sidor och en del är externa länkar. Bilderna i högerkanten är också länkar till mina sidor.

Studier och arbete
Sedan dess har jag ägnat det mesta av tiden åt studier i olika humanistiska ämnen.
Framför allt har jag intresserat mig för språkhistoria, med kurser i bl.a. nordiska språk, jämförande indoeuropeisk språkforskning, historisk lingvistik, gotiska m.m., men jag är även intresserad av historia och arkeologi, särskilt äldre nordisk. Sedan 1997 är jag doktorand i Nordiska språk och skriver på min avhandling om modala hjälpverb i språkhistoriskt perspektiv. Jag har även läst till arkivarie och var färdig 2004. På mina andra sidor kan du hitta mer om min avhandling, bilder på runstenar, bilder från en resa till Färöarna och ett projektarbete om gårdsarkiv jag och en kurskamrat gjorde på arkivkursen.
Studier

Runstenar
De första åren av doktorandtiden arbetade jag lite då och då på min institution, bl.a. som tentavakt, i olika projekt (t.ex. uppdateringen av NEO, Nationalencyklopedins ordbok) och med institutionens hemsidor och veckobladet Svenskan. Jag var även med i HDR (Humanistiska fakultetens doktorandråd) och GDR (Gemensamma doktorandrådet) i flera år och byggde upp en hemsida åt HDR (den är dock ändrad idag). Senare har jag också arbetat på DAG (Dialekt-, ortnamns och folkminnearkivet i Göteborg) som projektanställd med ansvar för kartsamlingen och som ortnamnsarkivarie och sedan januari 2008 arbetar jag som databasadministratör på alumnverksamheten på universitetet på halvtid. Resten av tiden ägnar jag åt att skriva på avhandlingen och att hålla danskurser.

Dans
Dans har varit ett av mina stora intressen under många år och jag har varit med i och hållit egna danskurser för Chalmers Danssällskap i flera år. Dessutom har jag dansat folkdans i GNDS sedan 1995. Hösten 2007 startade jag så egen verksamhet under namnet Nöjesdansakuten och har sedan dess gett kurser både på Chalmers och på dåvarande Dansklubben Woodpecker och även gett många privatlektioner i bröllopsvals. Se dansskolans hemsida för mer information!

Dans

Nöjesdans
Släktforskning
Mycket historia, och även en del namnforskning, blir det i min släktforskning, som är ett av mina absolut största intressen och en mycket beroendeframkallande hobby som jag ägnat mig åt på lediga stunder sedan gymnasiet. Mycket arbete återstår, men det jag har hunnit har hittills resulterat i ca 5.000 personer inskrivna i min databas (använder programmet Holger) och två mindre släktböcker som jag har skrivit. Kan varmt rekommenderas till den som vill garantera sig om att slippa få en minut över i framtiden! Se gärna också släktforskarförbundets sidan Rötter. Jag är även lokalhistoriskt intresserad och har skrivit en liten bok om gården där jag är uppväxt.  Dock har jag allför lite tid till detta numera och i regel blir det bara att jag sitter med släkten lite på semestern.
Släktforskning

Hemsidor
Som synes pysslar jag även gärna med hemsidor och det har blivit några stycken genom åren. Förutom min egen har jag byggt upp hemsidor för doktorandföreningen på min institution, Humanistiska fakultetens doktorandråd och institutionens veckoblad
Svenskan. Dessa är dock förändrade idag. Under våren 2003 uppdaterade jag institutionens hemsidor och mellan februari 2002 och september 2008 var jag hemsidesansvarig för Chalmers danssällskap, vars hemsida jag gjorde en ny version av. Jag har även gjort en liten hemsidesskola som kanske kan vara till nytta för någon mer även om den inte är helt aktuell längre!
Hemsidesskola
Övrigt
Bland övriga intressen kan främst nämnas fotografering. Jag har en systemkamera Canon EOS 300V som jag använde mycket tidigare. Nu använder jag mest min digitalkamera Cannon IXUS 900Ti och har fotograferat mycket de senaste åren, särskilt naturbilder. Några finns utlagda på min fotosida, tillsammans med lite andra foton.

Jag gillar även att läsa och är speciellt förtjust i lyrik. Skrev lite själv när jag var yngre och fick några dikter publicerade. En del av dem finns på min diktsida.

Se även gärna mina länkar till humorsidor och annat roligt! Foto


Mina favoritdikter


Länkar

                         
                                                             

 


Index
Personlig sida
Studier
Foton
Släktforskning
Dans
Dikter
 Länkar

Denna sida uppdaterades senast 050324, 080623, 091020