Startsidan

Släktfoton
Mer om mig
 

Min släkt

Släktforskning, hembygdsforskning, släktfoton m.m.
 


  • Alfabetisk lista över anor och deras ättlingar födda t.o.m. år 1900 (hämtat från Holger i nov. 1999)
  • Gyö-släkten - Min mormorsmors anor i Blekinge och ättlingarna till de första fiskarna på Gyön utanför Bräkne-Hoby. Ny från 2013.
  • Knivshult - en gård och dess ättlingar under 300 år. En släktbok som jag skrev om gården Knivshult i Rogberga, Jönköpings län, för några år sedan. Här finns inte själva boken utan bara texten i lite enklare format. 
  • Boende och ättlingar till boende på gården Knivshult, mellan mitten av 1600-talet och början av detta sekel. Hör till ovannämnda släktbok.
  • Sunnercrantz. En släktbok jag skrev för några år sedan om min mormors morfar anor. Här finns släktlistan med register.
  • Lindhult. Ägarlängd och lite fakta om gården där jag har växt upp. En bok om gården kommer att läggas ut så småningom.
  • Släktfoton - inscannade foton på några av mina anor.
  • Gyöborna - ett bildspel med foton och släktinformation från släkten på Gyön i Blekinge (se även anorna till Syster Jönsdotter ovan). Bildspelet fungerar bäst i Internet Explorer. Mitt släktintresse sträcker sig långt tillbaka i tiden. Jag började släktforska på allvar efter gymnasiet och har sedan tillbringat många timmar på olika arkiv med att jag släktingar bakåt eller framåt i leden. Numera har jag inte så mycket tid över till släkten så jag försöker att koncentrera den lilla tid det blir till en släktgren i taget och till att i första hand skriva rent gamla anteckningar och föra in uppgifter i databasen. Jag har för närvarande (hösten 2009) ca 5000 personer inskrivna i släktforskarprogrammet Holger, alla är dock inte biologisk släkt.

Tyvärr har jag mycket kvar att skriva in och lite tid att titta på detta och det är därför omöjligt för mig att utbyta information med släktingar över nätet och e-post, annat än i speciella fall (t.ex. släktgrenar jag håller på med för tillfället eller om jag redan har skrivit in allt jag har i Holger och enkelt kan ta ut en fil därifrån). En del av mina fynd har jag dock lagt ut under länkarna ovan så att den som är intresserad kan se vad jag göra, och kanske t.o.m. göra ett eller annat fynd. Använd helst e-postadressen längst ned på sidan! Jag kollar den inte varje vecka, men sådana här ärenden är sällan brådskande och jag har som sagt inte mycket tid över för detta!

Min släkt finns i första hand i Småland och Blekinge, men även lite i Stockholm och Göteborgstrakten. Just nu håller jag på och kartlägger alla med kopplingar till Gyön i Bräkne-Hoby socken i Blekinge, särskilt ättlingar till Israel Abrahamsson och Ola Månsson. Se även Systerns ättlingar ovan!


Min forskning har resultaterat i två släktböcker och en gårdsbok som jag har tryckt upp själv. Hör av dig om du är intresserad av någon av dem! En av dem finns länkad nedan och de andra två planerar jag att lägga upp så småningom. Lindhultsboken finns i pdf-version som jag kan skicka över. 

Länkar:


Välkomstsidan
Personlig sida
Studier
Fotosidan
Släktforskning
Dans
Dikter och citat
 Länkar

Sidan skapad 1999 och uppdaterad 050405, 111003, 130305
Marika Lagervall
(marika.lagervall snabel-a gmail.com